arrow-back Terug naar overzicht
Artikel

Van opslag naar bruisende werkomgeving

Verdieping 38 en 39 van de Delftse Poort in Rotterdam zijn getransformeerd van archiefruimte naar een hoogstaande kantooromgeving. Maakt Projecten heeft deze verbouwing gerealiseerd, en dat ook nog eens binnen 7 weken.

 

Op 140 meter hoogte ligt Nederlandse hoogste park. Het Sky Park heeft twee verdiepingen en ligt in het hart van een prachtige kantooromgeving. De ruimte geeft de mogelijkheid om te werken, samen te komen en te ontspannen. “Het Sky Park organiseert het kantoor op een natuurlijke manier. Aan de westkant van de verdieping omarmt het de formele ingang, receptie en representatieve Sky Bar, waardoor het een aantrekkelijke groene buffer vormt naar de functionele werkruimtes aan de oostkant”, aldus architect Anne Boonstra van UP Architecture.

 

Een verscheidenheid aan informele vergader- en werkplekken is te vinden op terrassen die verborgen zijn tussen het groen. Door kleine hoogteverschillen in de vloer te creëren, hebben al deze open ruimtes unieke uitzichten over de stad. De ruimtes in het park kunnen worden gebruikt als comfortabele informele werkplek, functionele ontmoetingsplaats, uitvalsbasis voor de aangrenzende vergaderruimte of verlengstuk van de Sky Bar, waardoor maximale vrijheid en flexibiliteit gedurende de dag mogelijk is.

 

De verdiepingen zijn met elkaar verbonden doormiddel van een trap in het midden, omringd door groen en open ruimte. Een Verwol Klimaatplafond zorgt voor een prettig klimaat. De glaswanden lopen naadloos over in eikenhouten wanden. Zachte tinten, warme kleuren, het gebruik van elegante details en natuurlijke en duurzame materialen brengen een ingetogen en intrinsieke kwaliteit naar het kantoor.

 

Het moment van sleuteloverdracht van de locatie en het moment dat de klant uit het huidige pand moest, zorgen ervoor dat er slechts 7 weken waren voor de volledige verbouwing. De locatie, hoogte en complexiteit van het ontwerp zorgden dan ook voor een maximale prestatie. Een ver uitgewerkt ontwerp en messcherpe werkvoorbereiding hebben ervoor gezorgd dat deze planning werd gehaald.

 

Ondanks de druk van de planning is er geen enkele concessie gedaan op kwaliteit. Alles is prefab aangeleverd op de bouwlocatie zodat elk detail de aandacht kreeg die het nodig had.

 

Vaste prijs, duidelijke planning en een plan van aanpak hebben ervoor gezorgd dat alle betrokken partijen wisten wat er van hen werd verwacht, en misschien nog wel het belangrijkste; de klant heeft een zorgeloze verbouwing gehad.

Over de auteur
Tom Eskes

Tom is commercieel projectmanager bij Maakt Projecten. Met zijn passie voor interieur en bouwen weet hij toffe projecten neer te zetten en saaie interieurs om te toveren tot inspirerende werkruimtes.